Hoe werkt dat, de Hypnose Maagband?

Het is eigenlijk een hypnotische maagband, maar dan in je brein 

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: De Virtuele Maagband.

Maar hoe werkt het eigenlijk? Deze innovatieve methode voor gewichtsverlies: Hypnotherapie en een maagband?

De Virtuele Maagband is een vorm van hypnotherapie die gericht is op het verminderen van de eetlust en het bevorderen van een gevoel van verzadiging, zonder daadwerkelijk een fysieke operatie te ondergaan.

Tijdens een sessie met een getrainde hypnotherapeut wordt de suggestie gegeven dat er een maagband is geplaatst rond de maag, waardoor deze kleiner lijkt en je sneller een vol gevoel ervaart.

Maar hoe kan een virtuele ingreep fysieke veranderingen teweegbrengen? Het draait allemaal om de kracht van de mind. Door middel van Hypnose wordt het onderbewustzijn beïnvloed, wat kan leiden tot veranderingen in eetgewoonten en -gedrag. Mensen die de Hypnose Maagband hebben geprobeerd, zeggen vaak dat ze minder honger hebben, zich eerder verzadigd voelen en kleinere porties eten.

Een ander belangrijk aspect van de Hypnose Maagband is dat het een niet-invasieve en veilige methode is. In tegenstelling tot een echte maagbandoperatie zijn er geen risico's verbonden aan chirurgie of langdurig herstel.

Bovendien is het geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor een chirurgische ingreep of er simpelweg niet voor willen kiezen.

Hoewel de Maagband onder Hypnotherapie veelbelovend klinkt, is het belangrijk om te onthouden dat het geen wondermiddel is en resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon.

Het is vaak het meest effectief wanneer het wordt gecombineerd met een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en een positieve mindset. Dit wordt ook meegenomen in de Hypnose, waardoor dit vaak makkelijk zelf gekozen wordt.

Al met al biedt de Virtuele Maagband een boeiende en veilige benadering van gewichtsverlies, die het overwegen waard kan zijn voor mensen die worstelen met overgewicht en op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele methoden.

Wat gebeurt er tijdens de maagband Hypnose sessie? 

Onder Hypnose, tijdens de installatie van de Hypnose Maagband, ondergaat de cliënt een mentale reis waarbij ze zich ontspannen en ontvankelijk voelen voor suggesties.

De hypnotherapeut zal de cliënt begeleiden naar een diepe staat van ontspanning, waarbij het bewustzijn wordt verlaagd en het onderbewustzijn toegankelijker wordt. Daarbij gaat de arm als vanzelf omhoog en de voeten zitten vastgeplakt op de grond.

Tijdens deze Hypnotherapie wordt de suggestie gegeven dat er een maagband operatief wordt geplaatst rond de maag van de cliënt. Deze suggestie wordt ondersteund door visuele en verbale aanwijzingen die het voorstellingsvermogen van de cliënt stimuleren, en de zintuigen prikkelen, zoals het voelen van druk op de maag of het horen van geluiden die worden geassocieerd met een operatie.

Terwijl de cliënt zich in deze denkbeeldige operatieve omgeving bevindt, worden suggesties gegeven die gericht zijn op het verminderen van de eetlust, het bevorderen van een gevoel van verzadiging en het aanmoedigen van gezonde eetgewoonten. De Hypnose Maagband is slechts een onderdeel van het complete afslank programma. 

De cliënt wordt aangemoedigd om kleinere porties te eten, langzamer te eten en alleen te eten wanneer ze echt honger hebben. Ook wordt de cliënt gestimuleerd om meer water te drinken en meer te gaan bewegen. 

Het doel van deze specifieke Hypnotherapie sessie is om het onderbewustzijn van de cliënt te programmeren om te geloven dat ze daadwerkelijk een maagband hebben en dat hun maag kleiner is, wat resulteert in een natuurlijke afname van de eetlust en een verandering in eetgedrag.

Na de sessie zal de cliënt vaak ontwaken met een gevoel van ontspanning en vernieuwde motivatie om hun gezondheidsdoelen na te streven. Er kan een lichte verwarring ervaren worden. Een opluchting. Er kunnen emoties naar boven komen.

Hoewel de Virtuele Maagband geen fysieke veranderingen aanbrengt, kan het wel leiden tot positieve gedragsveranderingen die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies op lange termijn.

Dit is slechts 1 Hypnose sessie van het Virtuele Maagband programma. 

Wanneer kies je voor een maagband met Hypnotherapie? 

Hier zijn enkele punten die je kunt overwegen bij het kiezen voor een Hypnose Maagband:

  1. Niet-chirurgische optie: Voor mensen die geen operatie willen of kunnen ondergaan, biedt de Maagband met Hypnotherapie een mooi alternatief.

  2. Veiligheid: In vergelijking met een echte maagband operatie zijn er geen risico's verbonden aan chirurgie, zoals infectie of complicaties tijdens het herstel. 

  3. Geen hersteltijd: Omdat er geen fysieke ingreep plaatsvindt, is er geen noodzaak voor een langdurig herstelproces. Cliënten kunnen direct na de Hypnose sessie hun dagelijkse activiteiten hervatten.

  4. Geschikt voor meer mensen: Sommige mensen komen niet in aanmerking voor een maagband operatie vanwege medische redenen. De Hypnose Maagband kan een optie zijn voor deze groep.

  5. Geen aanpassingen aan levensstijl: In tegenstelling tot andere gewicht verliesmethoden, vereist de Maagband onder Hypnose geen drastische veranderingen in dieet of lichaamsbeweging. Het richt zich op het veranderen van eetgewoonten door middel van mentale suggestie.

  6. Positieve psychologische impact: De ervaring van het ondergaan van Hypnose en het installeren van de Virtuele Maagband kan een positieve impact hebben op cliënten, hen motiveren om hun gezondheidsdoelen na te streven.

  7. Effectiviteit: Voor sommige mensen kan de Hypnotische Maagband effectief zijn in het verminderen van eetlust, het bevorderen van verzadiging en het leiden tot gewichtsverlies op lange termijn.

Deze punten kunnen individueel variëren, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en voorkeuren van een individu.

Hoe ziet het traject van een maagband onder Hypnose er uit?? 

Waarom Ineke koos voor een maagband en Hypnose 

De reis van het Hypnose Maagband traject bestaat uit een serie van vijf diepgaande Hypnotherapie sessies, die samen een krachtige en ondersteunende omgeving creëren voor gewichtsverlies.

Elke Hypnotherapie sessie is ontworpen om een specifiek aspect van jouw relatie met voedsel en eetgewoonten aan te pakken, en ze werken samen om blijvende veranderingen te bewerkstelligen.

Tijdens de eerste Hypnose sessie duiken we diep in je motivaties en doelen, en creëren we een helder beeld van wat je wilt bereiken met het Virtuele Maagband traject.

Vervolgens, in de daaropvolgende sessies, installeren we stap voor stap de Virtuele Maagband in je onderbewustzijn. We gebruiken krachtige suggesties en visualisaties om je te helpen een gevoel van verzadiging te ervaren met kleinere porties voedsel, langzamer te eten en gezondere voedselkeuzes te maken.

Gedurende het traject werken we ook aan het identificeren en transformeren van eventuele emotionele of psychologische triggers die je eetgedrag kunnen beïnvloeden.

Door deze blokkades aan te pakken, helpen we je om duurzame veranderingen aan te brengen in je relatie met voedsel en je lichaam.

Naarmate het Hypnotherapie traject met de maagband vordert, zul je merken dat je meer controle hebt over je eetgewoonten en dat je natuurlijk minder eetlust hebt. Je zult je zelfverzekerder en meer in balans voelen in je benadering van eten en gewichtsverlies. Vaak is dit al na de eerste sessie.

Door de kracht van Hypnotherapie te combineren met doelgerichte coaching en ondersteuning, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, biedt het Hypnose Maagband traject een holistische benadering van gewichtsverlies die blijvende resultaten kan opleveren. Ben je klaar om de reis naar een gezonder en gelukkiger leven te beginnen?

De unieke voordelen van een maagband Hypnotherapie traject

Het verhaal van Ineke:

"Het voelt soms alsof ik het hele spectrum van diëten en methoden heb doorlopen om af te vallen. Van trendy diëten tot rigoureuze trainingsregimes, van supplementen tot detox-programma's, ik heb het allemaal geprobeerd. En eerlijk gezegd, het heeft me een rollercoaster van resultaten opgeleverd.

Sommige diëten werkten misschien op korte termijn, maar ik vond het moeilijk om ze op lange termijn vol te houden. Anderen leken gewoon niet te werken, hoe hard ik ook mijn best deed. Ik heb me vaak ontmoedigd gevoeld en heb me afgevraagd of ik ooit mijn gewichtsdoelen zou bereiken. 

Na al die teleurstellingen ben ik sceptisch. Alle traditionele manieren werken niet. Het is tijd om een andere weg in te slaan.

Ik ben uitgeput en klaar voor een nieuwe benadering.

Maar door alle teleurstellingen en ups en downs, heb ik ook waardevolle lessen geleerd. Ik heb geleerd over het belang van evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging en zelfzorg. Ik heb geleerd over mijn eigen eetgewoonten, mijn triggers en mijn valkuilen. En misschien wel het belangrijkste, ik heb geleerd dat er geen one-size-fits-all oplossing is als het gaat om gewichtsverlies. Alleen ik weet het wel maar hoe pak ik dit aan?

Dus nu sta ik hier, klaar om een nieuwe weg in te slaan. Ik ben bereid om open te staan voor nieuwe benaderingen, zelfs als ze anders zijn dan alles wat ik eerder heb geprobeerd. En als de Virtuele Maagband mijn laatste kans is op een blijvende oplossing, dan ben ik er klaar voor om het te omarmen. Ik geloof dat ik het verdien om een gezond en gelukkig leven te leiden, en ik ben vastbesloten om er alles aan te doen om dat te bereiken. De Hypnose Maagband is mijn laatste hoop op een leven zonder overtollig vet." 

Het is een stap naar een gezonder en gelukkiger leven waar ik al zo lang naar verlang."

De Hypnose Maagband biedt een unieke benadering van gewichtsverlies die verschillende voordelen met zich meebrengt ten opzichte van traditionele methoden.

Ten eerste is de Virtuele Maagband volledig veilig. Er wordt niet in je lichaam gesneden.

Een ander voordeel is dat de Hypnose Maagband zich richt op het onderbewustzijn, waardoor het niet alleen fysieke, maar ook psychologische en emotionele aspecten van gewichtsverlies aanpakt.

Door middel van Hypnose worden suggesties gegeven die gericht zijn op het verminderen van de eetlust, het bevorderen van een gevoel van verzadiging en het aanmoedigen van gezonde eetgewoonten. Dit kan leiden tot blijvende gedragsveranderingen die op lange termijn gewichtsverlies ondersteunen.

Bovendien biedt de Virtuele Maagband een gepersonaliseerde aanpak. Elke sessie wordt afgestemd op de individuele behoeften en doelen van de cliënt, waardoor een holistische benadering van gewichtsverlies mogelijk is. Dit maakt het mogelijk om specifieke problemen aan te pakken, zoals emotioneel eten of gebrek aan motivatie, die kunnen bijdragen aan gewichtstoename.

Tot slot biedt de Hypnose Maagband een flexibele en aanpasbare oplossing. Het kan worden gecombineerd met andere benaderingen van gewichtsverlies, zoals een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, om de resultaten te maximaliseren. Bovendien kan het op elk moment worden aangepast aan veranderende behoeften en omstandigheden, waardoor het een veelzijdige en effectieve tool is voor gewichtsbeheersing.

Al met al biedt de Virtuele Maagband een unieke en veelbelovende benadering van gewichtsverlies die zowel veilig als effectief is.

Wie gingen jou voor met een maagband onder Hypnose?

Heb je vragen over de Hypnose Maagband?